4. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı Başladı

4. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı Başladı
28.07.2015
714
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen ‘Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’ Sapanca’da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce 27-30 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenen ‘Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’ bu yıl “Yurtdışı Din Hizmetlerinde Yeni İletişim İmkânları ve Eğitim Paradigmalarımız” başlığı altında toplandı.

Sapanca’da düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Genel Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Müftüsü İlyas Serenli ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 45 ülkeden temsilcisinin bulunduğu ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, YÖK, Yunus Emre Enstitüsü gibi çeşitli kurumların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasına son günlerde gerçekleşen menfur saldırılar neticesinde hayatını kaybeden şehitleri anarak başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Sözlerimin başında aziz şehitlerimizi rahmetle yâd etmek istiyorum. Ülke ve millet olarak son günlerde büyük acılar yaşıyoruz, zorlu bir süreçten geçiyoruz. Menfur saldırılar neticesinde huzur ve güvenliğimiz için görev yapan kardeşlerimizi şehit verdik. Ben bu vesileyle şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifa, ailelerine ve sevenlerine sabır ve metanet diliyorum. Her bir ailenin acısını ayrı ayrı yüreğimde hissediyorum. Bütün dünya mazlumlarına bir umut adası olan ülkemizin ve milletimizin birliğini, dirliğini ve huzurunu bozmak isteyenlere Rabbim hiçbir zaman fırsat vermesin” diye konuştu.

İslam’ın ‘açık kaynaklı’ bir din olduğunu belirten Başkan Görmez, “İletişim konusunda burada üzerinde durmamız gereken sorular şunlardır; İnsanların din ile bağ kurmak için buldukları yeni iletişim yolları nelerdir? İnsanlar bu yeni imkânlarla din ile hayat arasında doğru bir bağ kurabilirler mi? Yanlış din anlayışlarının yoğunlaşmasında, dinin tabiatına muhalif nesebi gayri sahih yorumların artmasında bu iletişim kanallarının rolü nedir? Biz bunlara alternatif daha doğru iletişim imkânları bulamaz mıyız? İslam “açık kaynaklı” bir dindir. Kur’an ve sünnet herkesin okumasına açıktır. Günümüzde, özellikle internet üzerinden her türlü bilgiye, düşünceye, yoruma ulaşmak mümkündür. Marjinal örgütler taraftarlarını ve üyelerini genellikle internet vasıtasıyla devşiriyor. Peki biz internet de dahil mevcut araçları, ortamları, zeminleri kullanarak ve bunlara belki yenilerini katarak sahih mesajı en ücra köşelere kadar nasıl ulaştırabiliriz? Mesele internet üzerindeki çeşitli teknoloji ve platformları nasıl kullanacağımız, görsel ve yazılı medyada ne şekilde yer alıp almayacağımızdan çok, daha önce ve daha derindeki mesele, muhteva, içerik ve öz meselesidir. Özün hemen yanında üslup meselesidir” dedi.

“Din eğitiminde dijital araçlar tamamlayıcı olmalı”

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dijital araçların bu tür eğitimlerde kullanılması gerektiğini belirterek, Sakarya Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Rektör Elmas, “Üçbine yakın uluslararası öğrencimiz var. Yurt dışından gelen bu öğrencilerimizin bazılarının söz konusu bilgilere ihtiyacı olduğunu gözlemliyoruz. Dijital araçların bu tür eğitimlerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu en iyi kullanan üniversitelerden birisi de Sakarya Üniversitesi’dir. Bu konuda Sakarya Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.

“Yurtdışı Din Hizmetlerinde Yeni İletişim İmkânları ve Eğitim Paradigmalarımız” başlığı altında dört gün boyunca panellerin, çalıştayların, sunumların ve oturumların düzenleneceği konferans, 30 Temmuz Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in başkanlığını yapacağı değerlendirme oturumuyla sona erecek.

Videoyu İzlemek İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız…

https://www.youtube.com/watch?v=g25h0AqR0bU

28/07/2015 – YC
714 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.