4. Eser Analiz Kongresi Başladı

4. Eser Analiz Kongresi Başladı
20.05.2016
763
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Eser Analiz Kongresi, Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarını bir araya getiren kongrenin açılış konuşmalarını Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altundağ ile Kongre Düzenleme ve Sürdürme Kurulu’ndan Prof. Dr. Latif Elçi yaptı.

Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Sakarya’nın sanayisiyle ve şehriyle yaşanabilir bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Bunların temelinde yatan okullarımız, üniversitelerimiz ve burada yetişen öğrencilerimiz. Bu gelişmelere yardımcı olacak bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da konuşmasında Sakarya Üniversitesi’nin bu tür organizasyonlara kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirerek, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve başarıyla sürdürülen kongrenin artarak devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Kalite ve akreditasyon süreçlerinde önemli mesafe aldık

Dünyada ve son zamanlarda Türkiye’de kalite ve akreditasyon konularının önem kazandığına dikkat çeken Rektör Elmas, kalite, akreditasyon ve üniversite değerlendirme konularının çok önemli olduğunu, değişim dünyasında bir kurumu yönetmek için olmazsa olmaz kavramlar haline geldiğini vurguladı. Elmas, şunları söyledi: “Bu kavramlar eğitim, araştırma, bilimsel ve topluma hizmet gibi konularda üniversiteyi yönetirken yaptığınız eylemlerin niteliğini ölçmek, bunlarla ilgili hedefleri değerlendirmek, yeni hedefler koymak ve böylece kurumu ileriye taşımak demek. Türkiye’de şu anda bölümleri en çok akredite olmuş üniversiteyiz. 40’ı aşkın bölümümüz akredite oldu. Türkiye Kalite Ödülü, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü’nü aldık. Bu yıl Avrupa Üniversiteler Birliği’nin dış değerlendirmesinden geçtik. Bunlar zor süreçler olduğundan üniversiteler pek bu süreçlere yaklaşmıyorlar. Biz kurduğumuz sistemle bu süreçleri kısalttık ve üniversitemiz gerçekten bu konuda önemli bir mesafe aldı. Son iki yıldır da bunun meyvelerini alıyoruz.”

Farklı disiplinlerde uzmanları bir araya getiriyoruz

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altundağ ise kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Doç. Dr. Altundağ, “En basit tanımıyla, çok düşük değişimlerdeki analitlerin tayin edilmesi şeklinde ifade edebileceğimiz eser analiz, yaşamımızda giderek daha da önemli bir yer bulmakta, tıptan astronomiye, elektronikten çevreye kadar bilimin her alanındaki ilerlemelere katkı sağlamaktadır. Kongrenin amacı, eser analiz alanında farklı disiplinlerde çalışan aracıları bir araya getirerek, bu alandaki çalışmaları daha da geliştirmek, bilgi ve birikimleri paylaşmak, teknolojik gelişmelerden yararlanmaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından onur konuğu olan Prof. Dr. Mehmet Doğan’ın “Eser Elementlerin Biyolojik ve Teknolojik Önemleri, Eser Element Tayini Teknikleri” başlıklı açılış dersine geçildi.

19 Mayıs’ta başlayan ve üç gün sürecek olan 225 katılımcının yer aldığı uluslararası katılımlı kongrede, 28 sözlü bildirinin ve 111 poster bildirisinin sunumu gerçekleştirilecek.

20-05-2016 / ST
763 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.