4 BİN MYO ÖĞRENCİSİNİ İŞ HAYATINA YERLEŞTİRECEĞİZ

4 BİN MYO ÖĞRENCİSİNİ İŞ HAYATINA YERLEŞTİRECEĞİZ
08.06.2011
690
A+
A-

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 4 bin MYO Öğrencisinin iş hayatına yerleştirileceği proje ile ilgili iddialı konuştu:

 

“TÜRKİYE’DE DEVRİM YAPACAĞIZ”

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliği İle kurulan İstişare Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında SAÜ Kampüs Otel’de yapıldı.

 

Toplantıya Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Harun Taşkın, Prof. Dr. Salih Zeki Yıldız, Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz ile SATSO’ dan ise Yönetim Kurulu üyeleri Turgay Çelik, Özden Doyuran , Sayman üyesi Vahap Gün ve Sanayi Kobi Müdürü Fikret Yurtsever katıldı.

 

Toplantının gündem maddelerini ; SAÜ Meslek Yüksek Okulları(MYO) öğrencilerinin, SATSO’ ya üye iş yerlerinde tri-sömestr(3+1) staj durumları , Teknokent ile ilgili bilgilendirme, Teknokent inşaatı ve yeni bina konusunda taleplerin alınması ve bunların değerlendirilmesi, sanayi destekli lisans üstü tez programları oluşturdu.

 

Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MYO öğrencilerinin çalışma hayatına adaptasyonu ve işletmelerin kalifiye eleman teminini kolaylaştırmak amacıyla tri-sömestr staj projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Elmas, ‘4 bin MYO öğrencisini iş hayatına yerleştirilmesi amaçlı düzenlenen bu proje ile Türkiye de bir devrim yapacağız ve bu projeyi gerçekleştirecek en iyi üniversite biziz’ şeklinde konuştu. Sakarya’yı bir eğitim bölgesi yapacaklarının altını çizen Elmas “Biz Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olarak SATSO ile işbirliği ile Sakarya ilinin sadece bir sanayi bölgesi olmadığını aksine bir eğitim bölgesi de olduğunu kanıtlamak istiyoruz ve bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğimiz projeler ile ortaya koyacağız” dedi.

 

Gündem maddeleri arasında yer alan ‘Sanayi Destekli Lisans Üstü Tez Programları’ konusunda konuşan SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın “Üniversite hocaları öğrencilere tez verirken SATSO işletmeleri ile ortak çalışacaktır” dedi.

 

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, 1 Haziran’da temeli atılacak olan Sakarya Teknokent’i ile ilgili bilgiler verdi. Teknokent’ in sanayi işletmelerine bir kuluçka merkezi olarak destek sağlayacağını belirten Üstel “2 blok , 41 ofisli bir bina, şu an faal 16 üye ve kadroya dahil edilecek olan 50 firma ile makine , makine imalat ve otomotiv sanayine büyük destek sağlanacak” dedi.
690 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.