3+1 ve 7+1 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Tanıtıldı

3+1 ve 7+1 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Tanıtıldı
29.09.2017
2.414
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde uygulanan 7+1 ve Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 Eğitim Modelleri örnek olmaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi tarafından başarıyla uygulanan eğitim modelleri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde tanıtıldı. Gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi dekanları, dekan yardımcıları, MYO müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Özdemir’in gerçekleştirdiği sunumlarda 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri hakkında bilgiler aktarıldı.

+1 Eğitim Modelleri Nitelikli Bireylerin Yetiştirilmesinde Önemli Bir Çıkış Sağlıyor

3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin teorik bilgi yanında aynı zamanda uygulama becerisi kazanımı için önemli olduğunu belirten Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri gibi uygulamalar üzerinden gidildiğinde önemli kazanımlar sağlanabileceğini söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları eğitimden memnun olduğunu vurgulayan Yıldız, mevcut süreçlerin geliştirilmesinde farklı çözüm yolları üzerinde durulması gerektiğini ve 3+1 / 7+1 Eğitim Modelleri gibi uygulamaların bu çözüm yolları arasında önemli birer örnek teşkil ettiğini söyledi.

7+1 ve 3+1 Eğitim Modelleri Çok Yönlü Kazanımlar Sağlıyor

Üniversitelerin Araştırma – Geliştirme, Akademik Araştırmalar ve Topluma Hizmet gibi temel görevler üstlendiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 7+1 ve 3+1 Eğitim Modellerinin bu görevlerin tümüne önemli katkılar sağladığını vurguladı. Her şeyin temelinde “İnsan” faktörünün yer aldığını söyleyen Sarıbıyık, hayatın nitelikli insanların elinde şekillendiğini ve insanların bu bağlamda nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Nitelikli bireyler yetiştirilmesi amacıyla geliştirilen 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Sarıbıyık, “Öğrencilerimiz uygulanan modeller sayesinde teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisine sahip nitelikli bireyler olarak yetişiyor. Daha mezun olmadan hayatı tanıma fırsatı yakalayan ve iş tecrübesi kazanan öğrencilerimizin bu sayede mezun olduktan sonra iş bulmaları ve hayata katılmaları da kolaylaşıyor. İş dünyası, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz gerçekleştirilen bu uygulamalardan son derece memnunlar” dedi.

3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri Ahilik Kavramını Niteliyor

Anadolu kapılarının Türklere öncelikle dervişler ve ahiler yoluyla açıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Serdar Özdemir, eğitimde ahilik kavramının günümüzde 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri gibi uygulamalarda kendini bulduğunu söyledi. Özdemir, geçmişteki eğitim öncülerinin ya da Ahilerin bireylerin yetişmesini sağladığını, günümüzde ise 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri sayesinde işletmelerdeki ehil kişilerin bu görevi üstlendiğini, öğrencilerin uygulanan eğitim modelleri sayesinde doğrudan sektörün içerisinde yetiştirildiğini söyledi.

29-09-2017 / ST


2.414 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.