3 İstasyon Sergisi

04.04.2014

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Rıfkı Ünal’ın kişisel fotoğraf sergisi ‘3 İstasyon’ ziyarete açıldı.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Rıfkı Ünal’ın kişisel fotoğraf sergisi ‘3 İstasyon’ adlı sergisi Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) ziyarete açıldı.

12 hafta da tamamlanan 3 istasyon fotoğraf projesi, ülkemizin en önemli tren yolu bağlantı noktalarından oluşan Sakarya’nın Adapazarı, Sapanca ve Arifiye ilçelerinin tren garlarını kollektif bellek kavramı bağlamında değerlendirmek ve raylarla, trenlerle, garlarla o kentin insanlarının samimiyetini geçmişini ve yaşanmışlıklarını bu kentin insanlarına sunmak amacını taşımakta. Proje, eskiden garlarda kullanılan fakat şuan işlev görmeyen değerli parçaları; Adapazarı, Sapanca ve Arifiye garlarının insanlarla olan ilişkisini; geçmişten izlerini ve gelecek olan hızlı tren öncesi yapılan çalışmaların fotoğraflarından oluşmakta.

‘3 İstasyon’ fotoğraf sergisi 6 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

02.04.2014 MA