3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
03.12.2013
761
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘Engelli Refahı’ ile ilgili sunumların yapıldığı etkinliğe SAÜ Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Özerkmen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri ve aynı zamanda SAÜ Sosyal Hizmet bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Genç ve SHÇEK Eski Genel Müdürü Dr. İsmail Barış konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda telefon operatörü olarak çalışan görme engeli olan İbrahim Bingül, etkinliğe katılanlardan çevresindeki engelli arkadaşları ile engeli üzerine konuşmalarını istediğini söyledi. Birine engeli ile ilgili soru sorduğunda gaddar duruma düşmediğini belirten Bingül; “Bu insan doğasının gereğidir. Bu durumlara düşmemek için engelli arkadaşlarımızla karşılıklı olarak konuşup doğru yargılara varmalıyız” diye konuştu.

Bakanlığın hizmet politikasının temelinde yardıma ihtiyacı olanların kurumlara gitmeden kurumların onlara gidip, sorunlarını çözmek olduğu belirten Yrd. Doç. Dr. Yusuf Genç, “Bakanlık olarak, yardıma muhtaç olan insanların kuruma başvuru yapmalarını beklemiyoruz. Yardıma muhtaç olanları tespit edip, sorunlarına çözüm arıyoruz. Biz sorun olmak değil sorunları çözmek için varız” diye konuştu.

Engellilerle İlgili Hizmet Dönüşümü konusu üzerine bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Genç, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile bir yılda 11 bin engelli aday memur olarak yerleştirildiğini söyledi.

SHÇEK Eski Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, ‘Engellilere Evde Bakım Hizmeti’ konusu üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Özerkmen’de ‘Engellilerin Toplumsal Bütünleşme Sorunları’ konusu üzerine bir sunum yaptı. Prof. Dr. Özerkmen, engellilerin toplumsal hayatta karşılaştığı sorunları dile getirdi.

03-12-2013 / KS
761 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.