3+1’e Tam Destek

3+1’e Tam Destek
30.04.2012
944
A+
A-

Belediye başkanları Sakarya Üniversitesi’nin 3+1 Projesine tam destek verdi.

Sakarya Üniversitesi’nin nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı 3 dönem okulda bir dönem işletmelerde eğitim projesi ile üniversite tercihinde daha cazip hale gelmesi bekleniyor.

Sakarya’nın Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa Belediye Başkanlarıyla bir araya gelen Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’yla (SATSO) birlikte başlattıkları 3+1 eğitim modelinin bölgede ticari ve sosyal etkinliği arttıracağını söyledi. Türkiye’de meslek yüksekokullarına ilginin azlığına dikkat çeken Sarıbıyık, başlattıkları projeyle bir marka haline gelecek Sakarya Üniversitesi’nin öğrenci kontenjanlarında da tam kapasite yaşanacağına vurgu yaptı. Sarıbıyık: “Bu proje ile öğrenci sayılarında azalma olmayacak aksine meslek yüksekokullarında bir ilk olan uygulama ile Sakarya Üniversitesi ve bağlı meslek yüksekokulları cazip hale gelecektir” dedi.

“Projeyi Destekliyoruz”

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya  “ Sakarya Üniversitesi bu proje ile nitelikli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmiş olacaktır, Geyve İlçesi olarak bölgenin kalkınmasında ve meslek yüksekokulumuzun eğitim kalitesinin arttırılmasında bize düşen projeyi her şekilde desteklemektir.”  dedi.  Pamukova’nın Sakarya da ve Türkiye’de gıda, tarım ve hayvancılıkta önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser  “Uygulamalı eğitim ile deneyimsizlik ortadan kalkacak, mezun olan öğrenciler iş hayatına bir adım önde başlayacaklar. Meslek yüksekokulunda ilçemizin sosyal ve ticari hayatına önemli katkılar sağlayan bölümler var, bu bölümlerdeki öğrencilerin daha etkin bir eğitim alarak mezun olmaları bizleri memnun edecektir” dedi. Sakarya Üniversitesi’nin bu konuda diğer üniversitelere örnek olacağını sözlerine ekleyen Keser, projeye destek vereceklerini belirtti. Ali Fuat Paşa Belediye Başkanı ise “Eğitim modelinin doğru ve yararlı olacağına inandığını söyleyerek  “Türkiye’de nitelikli eleman yetiştirme konusunda diğer üniversitelere örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek, Sakarya Üniversitesi’nin başarısıdır” diye ifade etti. Çalık “Biz de bu projeye her alanda destek vereceğiz ”  diye sözlerine ekledi

Belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerde MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Pamukova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Taki Demir, Ali Fuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ekrem Gül ve Geyve Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Kırksekiz de eşlik etti.

30/04/2012 – YC


944 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.