3+1’de Talep Patlaması Yaşanıyor

3+1’de Talep Patlaması Yaşanıyor
26.02.2015
746
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 3+1 projesi kapsamında, 2014-2015 Bahar Yarıyılı öğrencilerin işletmelere yerleştirilmeleri tamamlandı.

2012 yılında meslek yüksekokullarında başlatılan ve bu döneme kadar başarıyla yürütülen proje kapsamında öğrenciler, bir dönem ilgili kuruluşlarda eğitim görerek alanlarında pratik kazanma fırsatına sahip oluyorlar. Sanayi ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları üniversiteyle birlikte yetiştirdikleri projede, öğrencilerin sigortaları da üniversite tarafından karşılanıyor.

Projenin temel amacının, öğrencilerin niteliklerini arttırarak mezun olduklarında etkin bir çalışma kapasitesine erişebilmesinin sağlanması olduğunu ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibari ile bin 856 öğrencinin bin 7 ayrı firmaya yerleştiğini söyledi. Sakarya ili genelindeki işletmelerden bu konuda yoğun talep geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, geçmiş yerleştirmelerden itibaren hızla artan bu talebi karşılayamaz noktaya geldiklerini aktardı.

Projenin Türkiye’de ilk defa SAÜ tarafından 13 meslek yüksekokulunda uygulandığını ve birçok üniversiteye de örnek olduğunu kaydeden Rektör Elmas, proje ile şimdiye kadar 10 bin 136 öğrencinin uygulama eğitimine gönderildiğini ve bu öğrencilerin işyerlerinde çalışmaya devam ettiğini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, projenin işletmelere nitelikli işgücü, öğrencilere de ciddi bir iş tecrübesi ve sorumluluk duygusu kazandırdığını ifade ederek, 3+1 işyeri uygulamasına destek olan tüm öğretim elemanlarına, kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

26/02/2015 – ST


746 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.