3+1 Yerleştirmeleri Yapıldı

3+1 Yerleştirmeleri Yapıldı
08.02.2013
698
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 3+1 Projesi kapsamında, öğrenciler işletmelere yerleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) iş dünyasına nitelikli ara elaman yetiştirmek için hayata geçirdiği 3+1 Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi iş dünyasının yoğun talebiyle karşılaştı. Öğrencilerin çalışacakları işyerlerinin bilgisayar yardımıyla otomatik olarak belirlendiği törende 1100 öğrenci bu yıl firmalara gönderildi. SAÜ Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirilen törene; Törene YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ile öğrenciler, öğretim üyeleri ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

İşyerlerini Sigorta Maliyetlerinden Kurtardık

YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, son çıkarılan torba yasayla birlikte öğrencilerin eğitimlerinin bir kısmını işyerlerinde geçirmelerinin önünü açtıklarını belirtti. Firmaları çalıştıracakları öğrencilerin sigorta primleri maliyetlerinden kurtardıklarını söyleyen Durmuş, YÖK olarak mesleki eğitimin iş dünyasıyla bütünleştirmeye yönelik adımları atmaya devam ettiklerini ifade etti.

İki yıllık meslek yüksekokullarından lisans bölümlerine geçiş için ayrılan kontenjanları artıracaklarının müjdesini veren Günay, meslek yüksekokul öğrencilerinin önünü daha da açarak motivasyonlarını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Öncü Bir Proje

SAÜ’nün yıllardır hem iş dünyası hem de akademik çevrelerde dile getirilen “ara elaman ihtiyacı”, “üniversite ve sanayinin bütünleşmesi” gibi sorunları çözümüne yönelik öncü bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, benzer çalışmaların lisans bölümleri için de yapılmaya başladığını ve 7+1 projesini lisans öğrencileri için uygulamaya başladıklarını belirtti.

SAÜ’nün iş dünyasına sadece uygulama eğitimi düzeyinde değil, yüksek lisans ve ARGE çalışmalarıyla da destek verdiğini belirten Elmas, bu faaliyetlerin zamanla meyvelerinin alınacağını ifade etti.

Başarılı Öğrenciler Uygulama Eğitimine Gönderiliyor

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise, “Öğrencilerin üç dönem okulda ders olarak bir dönem ise işletmelerde olmak üzere eğitim almalarına destek olduk. SAÜ ve SATSO’nun işbirliği ile Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bilgi ve deneyimini ve meslek uygulamalarını eğitmek ve pekiştirmek imkanına kavuştu” dedi.

SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, ilk başlanan zamana göre iyi bir noktaya geldiklerini ve birçok firmanın talebini karışlamakta dahi zorlandıklarını belirtti. Sarıbıyık, “Öğrenci sayımız işletme sayısına yetmiyor. İşletmelerin talep sayısı bizim öğrencilerin iki katı. Çoğunluğu gönderemiyoruz 1.80 not ortalamasını tamamlayamadıkları için. Ama seneye inşallah hepsi gidecek” dedi.

Konuşmaların ardından en iyi eğitim raporları birincilerine birer tablet bilgisayar verildi. Öğrenciler ödüllerini Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın elinden aldı.

08/02/2013 – AB
698 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.