3+1 ve 7+1 Yeni Dönem Başvuruları Başladı

3+1 ve 7+1 Yeni Dönem Başvuruları Başladı
17.06.2015
1.726
A+
A-

Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla başlattığı uygulamalı eğitim modeli 3+1 ve 7+1’de 2015-2016 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı başvuruları başladı.

Sakarya Üniversitesi’nin, sanayi ve iş dünyasıyla birlikte başlattığı ve nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı uygulamalı eğitim modeli olan  3+1 ve 7+1 genişleyerek devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda SAÜ meslek yüksekokullarında ile Teknoloji Fakültesinde başarıyla uygulanan sistemle öğrenciler bir dönem işletmelerde tam zamanlı olarak çalışarak iş yaşamı ile mezun olmadan tanışma fırsatını yakaladı.

Sakarya Üniversitesi’nde eğitimine devam eden yaklaşık iki bin öğrencinin işyeri eğitimiyle iş hayatı tecrübesine katkı sağlayacak 3+1 ve 7+1 eğitim modelinde, işletmeler Sakarya Üniversitesi'nin http://www.muys.sakarya.edu.tr/ adresinden talep edecekleri öğrenciler için alan türünü ve sayısını bildirebilecekler. Sisteme dahil olmak isteyen işletmeler de yine aynı adresten kayıt yaptırarak öğrenci talebinde bulunabilecekler.

Öğrencilere iş tecrübesi ve iş imkânı yaşamalarına fırsat veriliyor

Ülkemizde uygulamaya yönelik eleman ihtiyacına dikkat çeken Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Ülkemiz hızla gelişen, uygulamaya yönelik eleman ihtiyacının giderek arttığı bir ortama gelmiştir. Buna paralel olarak meslek yüksekokullarında ve teknoloji fakültelerinde teorik bilginin yanı sıra belirli teknik problemlerin çözümüne, endüstri ve iş hayatındaki problemlerin çözüm yöntemlerine ağırlık verilmesine, laboratuvar derslerinde, endüstriyel problemler için pratik tasarım çözümlerine yönelik uygulamalar yapılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sarıbıyık, iyi bir planlama yapılabilmesi için öğrenci taleplerinin en erken bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. 3+1 ve 7+1 eğitim modeli ile iş dünyası beklentilerini karşılayacak nitelikli eleman yetiştirme fırsatının yakalandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık,  öğrencilere de iş tecrübesi ve iş imkânı fırsatı verildiğine dikkat çekti.

17.06.2015 – MA
1.726 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.