3+1 Start Aldı

3+1 Start Aldı
21.09.2012
662
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) 3+1 Modeli Nitelikli Elaman Yetiştirme Projesi düzenlenen törenle başladı.

Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirilen, şuana kadar yaklaşık 400 işletmenin destek verdiği 3+1 Nitelikli Elaman Yetiştirme Projesi SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlene törenle start aldı. Bilgisayar üzerinden yapılan otomatik yerleştirme işlemiyle öğrenciler artık bir dönem derslerini uygulamalı olarak işyerlerinde alacaklar.

Yerleştirme törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Rektör Yardımcıları, projeye destek veren kurumların temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söylemden İcraata Geçildi

Bugünü tarihi bir gün olarak tanımlamak istediğini belirten Rektör Elmas, “Böyle bir güne tanıklık ettiğim için mutlu hem de çok heyecanlıyım” dedi. Yıllardır Meslek Yüksekokulları müdürleri, sanayicilerin kendi aralarında devamlı toplantılar yaptıklarını ve meslek yüksekokulları ile sanayinin işbirliğinin konuşulduğunu hatırlatan Elmas, “Biz, bunu geçen sene söylemden icraata çıkaralım diye birlikte bir karar verdik. Bunun çok zor olduğunu biliyorum. Bunu akademik ve işyeri tarafı var; insanları ikna etmek zordu” diye konuştu. Ancak şuan başarılı bir noktaya geldiklerini söyleyen Elmas, eğitim-öğretimin gerçekte olması gereken hale geldiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

“Bunu başaracağımız başlangıçta yüzde yüz emin değildim” diyen Elmas, bu projenin hedeflendiği gibi ilerlemesinde projenin ortaklarının ve diğer paydaşların heyecanla bu işe sarılmalarının çok büyük payı olduğunu vurguladı. Bu uygulamanın başarılı olması halinde Türkiye’ye kesinlikle model olacağına vurgu yapan Elmas, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ve aksaklıkların olabileceğini ancak bu projeyi buraya getiren ekibin olabilecek aksakların da üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Marka Bölge Olmak İstiyoruz

Bu projenin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’da insan ve bilgi ve odaklı yeniliklere açık, kürersel rekabette lider ve sürdürülebilir marka olan bir bölge olmak istiyoruz. Arzuladığımız hedef ulaşmak için mevcut insan gücünü verimli kullanmamız gerekir. Bu da nitelikli ve kaliteli eğitimle mümkün oluyor. SATSO olarak amacımız SAÜ Meslek Yüksekokullarında istihdama yönelik eğitim alınmasını sağlamak” diye konuştu.

2000 Öğrenci İşyerlerinde Eğitim Görecek

Bu zamana kadar yapılan çalışmalar ve projenin geldiği aşama hakkında bilgi veren SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, birçok kuruluşla protokoller imzaladıklarını ve sivil toplum örgütleri ve yerel kurumlardan önemli destek gördüklerini belirtti.

Hedeflerinin “Sanayinin ihtiyacı nitelikli işgücünü onların desteğiyle yetiştirmek” olduğunu söyleyen Sarıbıyık, 39 programdan toplam 2000 öğrencinin yaklaşık 400 işletmede bu dönem uygulamalı eğitime başlayacağını vurguladı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sarıbıyık, Bu çalışmanın bir staj olmadığını, bir işyeri uygulaması olduğunu hatırlatan Sarıbıyık, şu uyarılarda bulundu: “Üniversitemizden ve işyerinden iki sorumlu tayin etmiş bulunuyoruz. Onlar sizlere ayrı ayrı notlar verecek. İşyeri eğitimden not alacaksınız.  Onun için mezun olmak için bu eğitimden başarılı olmak zorundasınız.”

Bu projenin birçok faydası olduğunu söyleyen Sarıbıyık, “İnanıyoruz ki, bu projenin gerçekten faydası olacak. Sakarya’dan doğacak bir güneş gibi, Sakarya gibi sanayisi gelişmiş ve gelişmekte olan illere yayılacak” şeklinde konuştu.

Bilgisayarda Otomatik Yerleştirme Yapıldı

Törende ayrıca SAÜ Halkla İlişkiler Bölümü Öğrencisi Yeliz Aygün, ‘3+1 Eğitim Sistemine Öğrenci Bakışı’ adlı bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve proje ortaklarının temsilcileri birlikte yerleştirme programını başlattılar ve hazırlan otomasyon programı aracılığıyla öğrenciler işyerlerine yerleştirildi.

21/09/2012 – AB
662 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.