3+1 Eğitim Modeli” Giresun Üniversitesi’nde

3+1 Eğitim Modeli” Giresun Üniversitesi’nde
25.11.2016
1.440
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin 3+1 Eğitim Modeli, Giresun Üniversitesi’ne de örnek oldu.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları’nda başarıyla uygulanan “3+1 Eğitim Modeli”, Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Uygulamaları” başlıklı seminerde anlatıldı.

Seminer, Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Hendek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren’in sunumlarıyla Giresun Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Nazım Elmas, “Eğitim sistemimizi günümüz şartlarına göre yenilemeliyiz ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesine katkı sağlayan yeni uygulamalara açık olmalıyız” dedi. Doç. Dr. Elmas, Sakarya üniversitesi tarafından uygulanan modeli takip ettiklerini ve benzer şekilde Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında da uygulanması için 3+1 Eğitim modelinin, MYO öğretim elemanları ve idari personele tanıtımını yapılmasını arzu ettiklerini belirtti. Doç. Dr. Elmas, davete katılan Prof. Dr. Sarıbıyık ve Doç. Dr. Eren’e teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı sunumda “3+1 Eğitim Modeli” konusunda teknik ve pratik bilgiler aktardı. Bu uygulamayı 4 yıldır başarı ile uyguladıklarını, 15.000 den fazla öğrenciyi işletmelerle buluşturduklarını ve bu uygulama ile öğrencilerin sektörün ihtiyacı doğrultusunda nitelikli bireyler olarak yetiştiğini belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulamanın sektörle üniversiteyi yakınlaştırdığını, ortak projelere imza atılmaya başlandığını ve öğrencilerin kariyerlerine sağladığı imkanların altını çizdi. Prof. Dr. Sarıbıyık inandıkları ve uyguladıkları her şeyi örnek olarak gösterdiklerini belirtti.

Hendek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eren’in MUYS sistemi üzerinden yaptığı uygulama ile devam eden seminerde öğretim elemanları tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

Seminer sonunda, Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı ve MYO Koordinatörü Doç. Dr. Nazım Elmas verilen bilgilerden dolayı memnuniyetini ifade etti ve günün anısına Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren’e teşekkür belgesi takdim etti.

25.11.2016 – YC
1.440 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.