3+1 Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

3+1 Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor
12.06.2012
733
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından geliştirilen 3+1 Projesi bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) iş dünyasına nitelikli ara elaman yetiştirmeye dönük geliştirdiği 3+1 Mesleki Eğitim Uygulama Projesi bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda projenin en önemli paydaşlarından olan meslek yüksekokulları öğretim üyeleri dönük olarak Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katıldığı toplantıda meslek yüksekokullarında görevli öğretim üyelerine bilgi verilirken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Nitelikli İşgücü

Konu hakkında bilgi veren MEYOK Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu projeden beklentilerini şöyle ifade etti: “Hedefimiz; Bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığına sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmek.”

3+1 eğitim modelinin üniversite ve sanayi işbirliğini en iyi yansıtan projelerden biri olduğunu kaydeden Sarıbıyık, bu model sayesinde nitelikli işgücü yetiştirirken üniversite ve sanayinin imkanları birlikte kullanılarak bir sinerji oluşturulacağını ifade etti.

İlgi Büyük

İş dünyasının projeye çok büyük ilgisi olduğunu aktaran Sarıbıyık, özel ve kamu kuruluşlarına bilgilendirme ziyaretleri yaptıklarında çok iyi geri bildirimler aldıklarını ifade etti. Sarıbıyık, daha yolun başında olmalarına rağmen kendilerine öğrenci talebinde bulunan, konuyla ilgili bilgi almaya gelen, bir şekilde diyalog kurmak isteyen birçok işletmenin olduğunu belirtti.

Bir dönem işyerinde çalışacak öğrencinin bu uygulamadan ders alır gibi eğitim göreceğini belirten Sarıbıyık, öğrencinin hem üniversitenin görevlendirdiği bir koordinatör ve hem de işyeri sorumlusu tarafından ayrı ayrı değerlendireceğini belirtti. Bu uygulamanın bir üniversite-sanayi işbirliği modeli olduğunu altını çizen Sarıbıyık, bu bağlamda projenin her aşamasında ortaklarıyla birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

Her öğrencinin bu uygulamadan faydalanamayacağını; okuldaki derslerinde başarılı olanların işyerlerine gönderileceğini söyleyen Sarıbıyık, notları 1.8’in altında olan öğrencilerin bu projeden yararlanamayacağını belirtti.

İhtiyacı Karşılayamıyoruz

Bazı öğretim üyelerinin öğrencilerin çalışabileceği yeterli sayıda işyeri bulamayız kaygısı yaşadığını aktaran Sarıbıyık, talep toplama konusunda yolun başında olmalarına rağmen bazı meslek dallarında ihtiyacı karşılayamadıklarını söyledi. Sarıbıyık, şöyle konuştu: “Bir müddet sonra fabrikalar, işletmeler gelecek bize diyecek: ‘Ya, ne olursunuz bize de eleman verin’ diye. Bu aşamaya gelecek bu proje. Bunu hep birlikte yapacağız ve gerçekten Türkiye’deki mesleki eğitime bir çığır açmış olacağız.”

Konuşmaların ardından öğretim üyelerinin proje hakkında sorularını cevaplayan MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

12/06/2012  – AB
733 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.