28 Şubat Süreci Konuşuldu

28 Şubat Süreci Konuşuldu
28.02.2018
1.219
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Star Gazetesi tarafından düzenlenen Şehir Buluşmaları etkinliğine ev sahipliği yaptı.

SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda yapılan söyleşiye Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Gazeteci Yazar Zeynep Türkoğlu, Ardan Zentürk ve Yakup Köse konuşmacı olarak katıldı.

“28 Şubat’tan Arfin’e Türkiye’nin İstiklal Mücadelesi” konusunun ele alındığı etkinliğe Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç ile şehir protokolü de katıldı.

28 Şubat bin yıl sürmedi

28 Şubat’ın bin yıl süreceğini söyleyenlerin bugünleri öngöremediklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, 28 Şubat sürecine dair belge ve bilgilerin ortaya dökülmesiyle insanların neler yaşadıklarının daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Konuşmasında 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Ancak o dönemler geride kaldı. Artık halkımız kendi seçtiği yöneticilerine sahip çıkıyor. 15 Temmuz gecesinin bu konuda bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum” dedi. Yerli ve milli silahlarla Afrin’e operasyon düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir güç bozamaz” diye konuştu.

Sonuçları güzel olacak

Başkan Toçoğlu, konuşmasında 28 Şubat sürecinde çok zor günler yaşadıklarını dile getirerek, “Bugün kalemlerini hak için, adalet için kullanan ve bu konuda hiçbir engel tanımayan kardeşlerimizle bir değerlendirme yaptık. İnşallah bunun güzel sonuçları olacak” şeklinde konuştu.

28 Şubat defolu bir üründür

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ardıç da konuşmasında Türkiye’nin geldiği durumun daha net kavranması için 28 Şubat sürecini anlamanın ve anlamlandırmanın önemine değindi. Ardıç, “28 Şubat, ‘Taksim ve Çankaya’ya cami yapılacak, Ayasofya camiye çevrilecek, laiklik elden gidiyor, başörtüsü her yere giriyor, irtica hortluyor’ diyen medyanın algı operasyonu yaparak sivilleri kışkırttığı bir dönemin adıdır. Genelkurmay tarafından Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin, üniversite rektörlerinin ve gazetecilerin Karargâha çağrılarak, irtica brifinglerinin verildiği bir dönemin adıdır. Aslında 28 Şubat’ı ‘modernleşme adına üretilen zihniyetin defolu ürünü’ olarak isimlendirirsek bence yanlış olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

28 Şubat sürecinin toplumun büyük kesiminde unutulmaz bir travma oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Kadir Ardıç, konuşmasının devamında bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Ardıç, “28 Şubat sürecinde demokrasi kesintiye uğradı. Askeri vesayet tahkim edildi. Yolsuzluklar ve banka soygunları oldu. Devlet eliyle haksız servet transferleri yapıldı. İnsan hakları ihlalleri ve ayrımcılık zirve yaptı. Özgürlükler budandı. Ülkemizde insan kaynağı ziyan edildi. Yatırımcılar ürkütüldü ve ekonomik krize davetiye çıkarıldı” diye konuştu.

28 Şubat döneminin FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine zemin hazırladığını söyleyen Prof. Dr. Ardıç, “FETÖ’nün nasıl hareket ettiğini, adım adım 17-25 Aralık kumpasını ve 15 Temmuz darbe girişimini, o günden bugüne batı ve işbirlikçileri ile nasıl adım adım planladıklarını görebiliyoruz. İmam Hatip okullarının kapatılması ile birlikte FETÖ’nün okullarının nasıl prim yaptığını bir düşünelim” dedi.

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Nuh Albayrak, Zeynep Türkoğlu, Ardan Zentürk ve Yakup Köse’nin yer aldığı söyleşiye geçildi.

28/02/2018 – MA

 
1.219 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.