2263 Km Yol Yaptı

24.10.2011

SAGUAR 2, Avustralya’da yapılan World Solar Challenge 2011’de güneş enerjisi ile 2263 km yol yaptı.

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) tarafından geliştirilen güneş arabası SAGUAR 2 Avustralya’da düzenlenen World Solar Challenge 2011’de 37 takım arasında 15 inci oldu.

Massachusetts Institute of Technology  (MIT) ve Cambridge gibi üniversiteleri geride bırakan Sakarya Üniversitesi toplamda 2.263 km yol yaptı. SAGUAR, 2009 yılında katıldığı World Solar Challenge’da 1437 kilometre yapmıştı.

Türkiye’den Sakarya Üniversitesi’nin yanı sıra Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’de yarışa katıldı. Anadolu Üniversitesi 23 üncü ve İstanbul Üniversitesi de 8 inci oldu.

Dünyanın en prestijli güneş arabası yarışı kabul edilen World Solar Challenge 16-23 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da düzenlendi. 2 yılda bir üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışta bu yıl yaklaşık 37 takım yarıştı. Büyük bir kısmı Avustralya çöllerinde geçen 3 bin kilometrelik yarışta ekipler güneş enerjisi ile kıtayı kuzeyden güneye geçmeye çalıştı.

Zorlu koşulların zorladığı takımlardan sadece 7 si yarışın tamamlandığı Adelaide şehrine varmayı başardı.

İlk 20 şu şekilde oluştu:

1. Tokai Üniversitesi – Tokai Challenger (Japonya)
  2. Nuon Solar Team – Nuna6 (Hollanda)
  3. Michigan Üniversitesi – Quantum (ABD)
  4. Ashiya Üniversitesi – Ashiya Sky Ace V (Japonya)
  5. Solar Team Twente – 21 Connect (Hollanda)
  6. Sunswift UNSW Solar Team – Sunswift IV (Avustralya)
  7. Aurora – Aurora Evolution (Avustralya)
  8. İstanbul Üniversitesi SOCRAT – Astay (Türkiye)
  9. Solar Energy Racers – SER-1 (İsviçre)
  10. Apollo Solar Car Team – Apollo VI (Tayvan)
  11. Umicore Solar Team – Umicar Imagine (Belçika)