2018 DGS Kayıtları

21.09.2018

2018 DGS KAYITLARI

2018 Dikey Geçiş Sınavı Sonucu Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine kayıt olacak öğrencilerin kayıtları,

21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Kayıt yerleri için tıklayınız.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

– Lise Diplomasının fotokopisi.

– Önlisans Diplomasının Fotokopisi,

– DGS Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

– Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

–  6 adet vesikalık fotoğraf,

– Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerine kayıt yaptıracaklar için 2018-DGS Tercih Kılavuzunda belirtildiği üzere “tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği ürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu” getirmeleri gerekmektedir.

– 1989 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler)

NOT: Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra intibak yapılması için Önlisans Not Durumu Belgesi ve Ders İçerikleri ile birlikte ilgili Bölüm başkanlıklarına müracaat edeceklerdir. Bu sebeple öğrencilerin kayıta gelirken Transkript ve Ders İçerikleri getirmesi gerekmektedir.

KAYIT YERLERİ

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı, Esentepe Kampusü

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi

İlahiyat Fakültesi: İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, Esentepe Kampusü