2. Uluslararası Öğrenci Kongresi Başladı

2. Uluslararası Öğrenci Kongresi Başladı
22.12.2015
864
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu (ULİT) tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Öğrenci Kongresi’ başladı.

SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda iki gün sürecek olan kongreye, 25 üniversiteden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

“Her Yönüyle Güvenlik” ana teması ile düzenlenen 2.Uluslararası Öğrenci Kongresi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamza Al, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Yıldırım Turan ve ULİT Öğrenci Topluluğu Başkanı Kübra Karaokay açılış konuşmaları ile başladı.

Güvenlik tartışmalı bir kavramdır

Güvenlik-özgürlük ikileminin zıt kavramlar olmadığını dile getiren Prof. Dr. Hamza Al, “Güvenlik sağlanacaksa, özgürlüklerin kısılması gerekir mantığıyla hareket etmemiz doğru değildir. Devlet bir yönüyle özgürlüklere karşı en büyük tehdit, diğer yandan da özgürlükler için olmazsa olmazdır. Özgürlük güvenlik ikilemini sağlıklı bir şekilde yönetmek ve doğru ilişkiler kurmak zorundayız” dedi.

Güvenliğin, devlet merkezli yaklaşım ve anlam kümesini içinde barındığını söyleyen Doç. Dr. Yıldırım Turan,  “Güvenlik tartışmalı bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Genelde karşıt anlamıyla tehdit, tehlike ve çatışma yokluğu olarak anlaşılmaktadır. Bireyler için çağrıştırdığı anlam kümesi koruma, tehlikelerden uzak durma, zararsızlık ve kesinlik içeren bir kavramdır” ifadelerini kullandı.

Günümüzde uluslararası düzeydeki ilişkilerin belirlenmesinde temel unsurların başında güvenliğin geldiğini belirten Kübra Karaokay, “Ülkenin güvenliğinin sağlanması ve geliştirilmesi temel amaçtır. Küreselleşen yapı ile beraber artık güvenlik kavramı, güvenlik ortamı ve güvenliğin bölünmezliği ilkesi bir kez daha önemli hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

22/12/2015 – KD
864 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.