17/25 Aralık ile Türkiye Durdurulacaktı

17/25 Aralık ile Türkiye Durdurulacaktı
17.12.2015
715
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ab-ı Hayat Topluluğu ile Sosyal İlim Medeniyet ve Araştırma Öğrenci Topluluğu tarafından “17-25 Aralık Kumpası” isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu ve Star Gazetesi yazarı Cem Küçük katıldı.

Konferansa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş , Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ile çok sayıda davetli dinleyici olarak katıldı.

Konferansta ilk olarak söz alan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Türkiye’nin Akdeniz’e komşu olmasının önemine değinerek “Akdeniz’e komşu olmak her babayiğitin harcı değildir. Bir rodeocu gibi atın üzerinde durmaya çalışmak gibi birşeydir. Akdeniz’e komşu olmak güçlüyseniz size güç verir” diye konuştu.

17/25 Aralık ile Türkiye’nin durdurulmaya çalışıldığına dikkat çeken Sofuoğlu, bugün yaşadığımız Musul meselesinin de bu perspektiften okunması gerektiğini kaydetti. Musul’a bir oldu bittiyle el konulacağını belirten Sofuoğlu, Türkiye’nin buna izin vermeyeceğini söyledi.

Sofuoğlu, o dönemde MİT tırlarına operasyonlar yapıldığını anımsatarak, “MİT tırlarının yolsuzluk ve rüşvetle ne alakası var. Devletin gizli işleri olur, olmazsa o devlete yazıktır. İstihbarat teşkilatı ve demokrasi ordu kadar kıymetlidir. İstihbarat eksikliği olamaz, o ülke adına ayıptır. Siz MİT tırlarına neden operasyon yapıyorsunuz? Sen kendi ülkenin elini neden zayıflatıyorsun?” şeklinde konuştu.

Rüşvet ve yolsuzluğun hiç bir kesim tarafından kabul edilemeyeceğini belirten Sofuoğlu, “MİT tırlarına operasyon yapıldığı anda İHH’nın depolarına saldırılıyor. Bunun rüşvet ve yolsuzlukla bir tane vicdan sahibi alakasını kurabilir mi? İHH’ya yapılan saldırının rüşvet ve yolsuzlukla bir alakası var mı? Bütün mesele şu, 17-25 Aralık’la Türkiye’yi durduracaklarını düşündüler, ancak başaramadılar” ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük de bir ülkede liderliğin ne kadar önemli olduğunu Türkiye’nin son 60-70 yılda gördüğünü kaydetti. 17 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunun bütün süreci değiştirdiğini vurgulayan Küçük, “17 Aralık’ın net bir darbe girişimi olduğunda bir şüphe yok. Elbette oradaki yolsuzluk değil ama rüşvet konusunda sıkıntılar olduğunu kabul etmek gerekir. Ancak 17 Aralık aynı zamanda unutmamak lazım ki korkak ve ödleklerin de tarihidir” diye konuştu.

Küçük, 17 Aralık’ın üç ayağının olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanların çocukları ve rüşvet kısmı. Diğer kısmı TOKi ve yolsuzluk kısmı, bu baştan aşağıya palavradır. Üçüncüsü Halkbank meselesidir. 17-25 Aralık’ın başarılı olmamasının bence temel sebepleri var. Bu Fethullahçı çete çok kritik 2 hata yaptı. Bu hataları yapmasa belki toplum nezdinde bazı şeyleri kabul ettirebilirlerdi. Birincisi, MİT tırlarını durdurarak vatana ihanet suçu işlediler. Bu dünyanın her yerinde ihanettir. İkincisi, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan kozmik toplantının 28 Mart’ta YouTube’da verilmesiydi. Bu olayla birlikte zaten devletin içinde otomatikman bir birlik oluştu, refleks gelişti ve bu yapı aslında kendi sonunu net bir şekilde hazırladı.”

18/12/2015 – HAY
715 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.