17. Kariyer Günleri Sona Erdi

17. Kariyer Günleri Sona Erdi
15.03.2017
893
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu’nca düzenlenen “17. Kariyer Günleri” gerçekleşti.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin ilk gününde birçok köklü şirketin temsilcileri katıldı. Etkinlikte öğrenciler iş dünyasında ne gibi durumlarla karşılaşabilecekleri, bu durumlarda neler yapabilecekleri, meslek seçimi ve kariyer tavsiyeleri gibi konularda bilgilendirildi.

Etkinliğin ilk günündeki oturumda Bilge Adam Bilişim Grubu İş ve Veri Yönetimi Direktörü Mustafa Acungil, Coca Cola Yetenek Kazandırma Yöneticisi Esra Vatan ve hepsiburada.com Operasyon Müdürü Grup Başkanı Taner Timirci konuşmacı olarak yer aldı.

Çalıştıkları kurumlar hakkında kısaca bilgi veren katılımcılar, işe alım aşamalarında nelere dikkat ettiklerini ve mülakatta adayları hangi sorulara tabi tuttuklarını anlattılar. Katılımcılar, öğrencilere nasıl bir CV hazırlamaları gerektiğini göstermek için küçük bir örnek mülakat da yaptılar.

Etkinliğin ikinci gününde ise Atasun Optik İnsan Kaynakları İş Ortakları Didem Yalçınkaya ve Aynur Şaygil, Şişecam İnsan Kaynakları Müdürü Metin Tutçuoğlu ile Ciner Medya İnsan Kaynakları Genel Müdürü Erkan Ataman konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilere CV hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları aktaran konuşmacılar, iyi bir CV’de fotoğraf, kısa ve öz bir geçmiş bilgisi, referans ve iş deneyimleri bilgilerinin eksiksiz olması, yazım kurallarına dikkat edilmesi ve bilgilerin güncel olması gerektiği konularında söz birliği ettiler.

Konuşmaların ardından öğrencilerin merak ettikleri noktaları cevaplayan katılımcılara etkinlik sonunda teşekkür plaketi takdim edildi.

15-03-2017 / Cansu Evcim
893 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.