16’ncı Endüstri Mühendisliği Günleri

16’ncı Endüstri Mühendisliği Günleri
06.12.2016
1.270
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından “16. Endüstri Mühendisliği Günleri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe ISILSAN Fabrika Müdürü İlhan Düzgün konuşmacı olarak katıldı. İlhan Düzgün, konuşmasında insanların hayatları boyunca kendi doğruları ile yaşamaları gerektiğini belirterek, insanların kendi doğrularından vazgeçtiği anda zayıflıklarının başlayacağını söyledi.

Konuşmasında iletişim kazalarından da bahseden Düzgün, “Dünyadaki bütün problemlerin tek bir nedeni vardır. İletişim kazası. İletişim kazasının büyüğü, küçüğü olmaz. Bu her zaman en büyük sorundur. Özel hayatınızda, sosyal hayatınızda, iş hayatınızda yapacağınız iletişim hataları, karşınızdakinin zannettiği kadar olacaktır. Verdiğiniz kararların içinde zannetmek varsa durmalısınız. Hiçbir şey zannettiğiniz gibi değildir. Sorup öğrenmeniz gereklidir. Sorup öğrenmek daha kolaydır ve bu zannetmekten daha kısa bir süredir” ifadelerini kullandı.

İnsanların iyi ve zayıf yönlerini bilmelerinin kendilerine her zaman büyük avantaj sağlayacağını vurgulayan Düzgün, şöyle devam etti: “Bu sayede ilişkilerinizde doğru yönlerinizi kullanma şansınız olabilir. İnsanların içinde iyilik ve kötülük her zaman eşit halde vardır. Medeni olmak bu kötü olan tarafları baskılayabilmekten, iyi olan tarafları da serbest bırakmaktan geçer. Baskı altına girdiğiniz zaman, reflekslerinizle harekete geçersiniz. İyi ve kötünün şartları o zaman eşitlenmiş olur. İşte o an kötü yanınız ortaya çıkmaya başlar. O yüzden kendinizi kontrol etmek çok önemlidir.”

05/11/2016- HB


1.270 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.