16. Kariyer Günleri Devam Ediyor

16. Kariyer Günleri Devam Ediyor
24.03.2016
754
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından ‘16. Kariyer Günleri ve İnsan Kaynakları Zirvesi’ etkinliği SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinliğin ikinci gününde, ilk oturumuna konuşmacı olarak Mitsubishi Elektric Marka İletişim Yetkilisi Savaş Ceneviz,  İnsan Kaynakları Yöneticisi Atahan Göksal ile Satış ve İSG Direktörü Çağatay Özcan katılırken, ikinci oturuma ise Ford Otosan İnsan Kaynakları Ekip Lideri Ömer Mandacı, Bordro Uzmanı Enes Zor ve İK Uzman Yardımcısı Nurten Dalkıç katıldı.

Savaş Ceneviz, Mitsubishi’nin kurumsal ilişkileri ve markanın çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Atahan Göksal ise Mitsubishi’nin 7 ana prensibi olan güven, kalite, teknoloji, yurttaşlık, ahlak ve uyum, çevre ve büyüme gibi kavramlarından bahsetti.

İş sağlığı ve güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgiler veren Çağatay Özcan, “Yapılan her işin çalışanda oluşturacağı, tüm sağlık sorunları ile işten kaynaklı yaşanacak kazaların hepsinin gerçekleşmeden tamamen yok edilmesini sağlayan sistematik ve metotlu çalışmalardır. İş sağlığı ve güvenliği, ilk olarak devletin, sonra iş verenin ve son olarak çalışan herkesin sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

Özcan, “İş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanıdır” dedi.

Geleceğin yöneticisi olmak isteyenlere tavsiyeler veren Özcan, “Çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit eden her türlü tehlike kaynağını öğrenmeli ve tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışma yapmalısınız” diyerek sözlerine son verdi.

İnsan önce işinde uzmanlaşmalı

Kariyer hakkında önerilerde bulunan Ömer Mandacı, “İnsan önce işinde uzmanlaşmalı, daha sonra işinde en iyisini yapmalıdır. İşe alınan kişilerin en belirgin özellikleri, analiz etme yeteneğinin olması, iletişim becerisinin olması, ikna gücü, enerjik ve girişimci ruhu olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ford Otosan’ın kuruluşu ve tarihi hakkında bilgi veren Enes Zor, Ford Otosan, Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi olduğu halka açık bir şirkettir. Türkiye’nin en büyük kurulu kapasitesine sahip şirketi unvanını taşıyor. Ford Otosan son 4 yıldır üst üste otomotivde ihracat şampiyonluğunu elde ederken, Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşu olma başarısını da sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Kadınlar için kadının değer gördüğü bir şirket olduğunu ifade eden Nurten Dalkıç,” Türkiye otomotiv sektöründe istihdam konusundaki öncülüğümüzü, kadının iş hayatındaki yeri ve önemine vurgu yaparak güçlendireceğiz.” dedi.

Etkinliğin sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.

24.03.2016 BS-SK
754 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.