16. Kariyer Günleri Başladı

16. Kariyer Günleri Başladı
24.03.2016
1.265
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından gelenekselleşen Kariyer Günleri ve İnsan Kaynakları Zirvesi başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Kariyer Günleri ve İnsan Kaynakları Zirvesi’nin  ilk gününe Kariyer.net Etkinlik Yöneticisi Semih Gümüş, HR.VENUE Genel Müdürü Ümit Oktamış, Unilever Pazarlama Müdür Yardımcısı Dilara Dönmez ile Ve Fark Yarat İş Stratejisti ve AR-GE Yöneticisi Verda Emiroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Yönetim modeli ve süreçlerinde fark yaratmanın önemini vurgulayan Verda Emiroğlu, “Çağ bolluk çağı ve bu bolluk çağında en önemlisi insan kaynağı. Günümüzde tüketilebilen her ürün ve hizmet grubunda fazla rakip var ve rakipler giderek çoğalacak. Hizmet kalitesinde, teknolojide, dağıtımda, lojistikte, serviste ve müşteri hizmetlerinde fark çok azdır. O yüzden iş hayatınızda ne kadar fark yaratırsanız, o kadar önde olursun” şeklinde konuştu.

İş hayatınız boyunca gülün

İş hayatında verimli olmanın temel hususlarını anlatan Semih Gümüş, “İlk olarak hazır olun, iş hayatı zorlu bir süreç bu hemen iş bulunamayabilir bu konuda kendinizi hazır hissetmelisiniz. İkinci olarak farkında olmalısınız, hayalini kurduğunuz şirket sizden ne bekler bunun farkında olmanız ve bu konuda araştırma yapmalısınız. Son olarak kendinizi tanımanız lazım. İş hayatında kendinizi tanımanız gerek. Ben hangi işte daha mutlu olabilirim hangi işte verimli çalışabilirim bunu analiz etmeniz lazım. Hayatımızın mutluluğu açısından ve kariyerimizin geleceği açısından çok önemlidir” dedi.

Gümüş SAÜ’lü öğrencilere, “İş hayatınızda her zaman gülün, güldüğünüz zaman karşınızdaki insan sizden enerji alacaktır ve bu iş hayatınıza da yansıyacak. Sektörün sizi yönlendirdiği şekilde değil de kendinizin yönleneceği şekilde kendinizi tanıyarak hareket etmeniz çok daha doğru olacaktır” tavsiyesinde bulundu.

Mülakatlarda uygun sorular sormaya özen gösterin

Konuşmasında mülakat türleri ve amaçlarından bahseden Ümit Oktamış, “ Birebir mülakat, iş görüşmelerine hazırlıklı gitmek iş görüşmesinde dakiklik, uygun kıyafet giymeye ve uygun sorular sormak önemlidir. Dijital mülakat ise internet üzerinden adayın firmayı, firmanın adayı tanıdığı iş görüşmelerine dijital iş görüşmeleri diyoruz. Bu yöntem firmalara çok ciddi tasarruf sağlıyor. Hem zaman hem de para açısından. Firma sizi videolu iş görüşmesine çağırırken hikâyenizi kendi ağzınızdan dinlemek istediği için bu yöntemi tercih ediyorlar” diye konuştu.

Hayatta hep stratejik olun

Kendi tecrübelerinden tavsiyeler aktaran Dilara Dönmez, “Hayatta hep stratejik olmak ve akıllı davranmak gerekir.  Yani bir açıklamada ve bir eylemde bulunacaksanız bunun hakikaten amacına hizmet etmesi gerekiyor. Kendinizi iyi hissettiğiniz alanda ilerleyin, özgüveninizi yitirmeyin, bu yolda devam etmenizi sağlayan içinizdeki tek motivasyon enerji kaynağı. Eğer bunun zedelenmesine müsaade ederseniz size devam etmeniz için gereken enerjiyi başka yerde  bulamazsınız. Bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekiyor. İş dediğimiz şey mekan değildir bir aktivedir” diyerek sözlerine son verdi.

 23.03.2016 BS-SK
1.265 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.