14 Bin Yeni Öğrenci

14 Bin Yeni Öğrenci
22.08.2012
671
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), son yerleştirme sonuçlarıyla birlikte 67 bin öğrenci mevcuduna ulaştı.

Kontenjanlarının büyük bölümünü dolduran SAÜ’ye bu yıl;  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından önlisans ve lisans programlarına 14 bin 100 yeni öğrenci yerleştirildi.

67 Bin Öğrenci

Mevcut öğrenci sayılarının açılan yeni bölümlerle birlikte her yıl arttığını söyleyen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu yıl SAÜ’ye yerleşen 14 bin önlisans ve lisans öğrencisiyle birlikte yüksek lisans, doktora, yabancı uyruklu öğrenci, özel yetenek sınavıyla beden eğitimi, güzel sanatlar ve konservatuvara alınan öğrenciler ile birlikte öğrenci sayımız 67 bin dolayında mevcuda ulaşmıştır” dedi.

Üniversite olarak yeni döneme bazı yeniliklerle girdiklerini belirten Elmas, önlisansta üniversite sanayi işbirliği kapsamında 3+1 modelini bu sene ilk defa uygulayarak, 4 bine yakın öğrencinin Eylül ayından itibaren kamu ve özel sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitime gönderileceğini söyledi. Elmas, bu proje sayesinde yıllarca konuşulan sanayicinin istediği nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasına dönük önemli bir adım atılmış olduğunu vurguladı.

Ders Sayılarını Azalttık, Becerileri Artırdık

Lisans eğitiminde ise, dünyada yükseköğretimdeki yeni gelişimler doğrultusunda öğrenci merkezli eğitime geçiş konusunda mevcut programlarda önemli değişiklikler yaptıklarını ifade eden Elmas,  şöyle konuştu: “Derslerin; uygulamaya, grup çalışmasına, seminere, sunum ve disiplinler arası çalışmalara aktivitelerle desteklenmesi için derslerin sayılanını beşe indirdik. Bütün programlarımızda bu yıldan itibaren bu yeni ders müfredatı ile başlıyoruz. Burada amaç;  öğrencilerin kendi alanlarındaki bilgi becerilerinin yanında başka nitelikleri de kazanmalarına yardımcı olmak.”

Toplumsal sorunlara çözüm getiren lisansüstü ve doktora çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Elmas, şöyle konuştu: “Toplumsal sorunlara çözümü sunan, sanayinin gelişmesine katkıda bulunan yüksek lisans ve doktora tezlerine özel destek sağlayarak, onları teşvik ediyoruz.”

Yurtdışına En Fazla Öğrenci Gönderen Üniversite

Yurtdışına Erasmus öğrenci değişim programıyla en fazla öğrenci gönderen üniversite olma özelliklerini koruduklarını vurgulayan Elmas, SAÜ öğrencilerinin bu imkanlardan yararlanarak uluslararasılaşma konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti.

Tıp fakültesinin yeni katılan akademik personelle birlikte güçlü bir akademik altyapıya kavuştuğunu dile getiren Elmas, morfoloji binasını da tamamlayarak tıp öğrencilerinin eğitim öğretimlerine Sakarya’da başlaması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin dünyaya açık, küresel rekabete hazır bireyler olarak yetişmesi için çabalarının devam edeceğinin altını çizen Rektör Elmas, “Yeni açılan barınma ortamları, ders çalışma ortamları ve eğitim öğretimdeki yeni yaklaşımlarla birlikte iyi bir eğitim öğretim dönemi geçireceğimize inanıyoruz” dedi.

22/08/2012 – AB


671 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.