12 Yeni Lisansüstü Program

12 Yeni Lisansüstü Program
11.09.2013
723
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) bazı yüksek lisans ve doktora programlarının açılması teklifini onayladı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada yeni lisansüstü programlarının açılması konusunun 15 Ağustos 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı’nda görüşüldüğü ve SAÜ Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Eğitim Bilimleri Enstitüleri altında 12 bölümün açılmasının onaylandığı bildirildi.

Toplantıda alınan kararlara göre SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müzik Bilimleri Tezli Yüksek Lisans, Finans Ekonomisi Tezli Yüksek Lisans, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Tezli Yüksek Lisans, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Tezli Yüksek Lisans, Maliye Doktora, Resim Sanatta Yeterlik ile Kentsel Dönüşüm Tezsiz Yüksek Lisans programları açıldı. Açıklamada ayrıca disiplinlerarası eğitim vermek üzere Kültürel Çalışmalar Anabilim Dalı’nın ve Kültürel Çalışmalar Tezli Yüksek Lisans programının da açılmasının karara bağlandığı belirtildi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde de Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde Perfüzyon Tezsiz Yüksek Lisans programının açıldığı belirtilen açıklamada Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde ise Fen Bilgisi Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans, Yabancılar İçin Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans ile Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans programlarının açıldığı ifade edildi.
11-09-2013 / ST


723 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.