11. Uluslar arası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu

11. Uluslar arası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu
10.10.2011
761
A+
A-

Bu yıl 11. si düzenlenecek olan Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu 13-14 Ekim tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den ve dünyadan yazarları ve bilim adamlarını Sakarya’da buluşturacak olan Sempozyum, SAÜ Rektörlüğü himayesinde, Türk Dili ve Edebiyatı, Almanca, Çeviribilim, Türkçe Eğitimi ve Türk Dili bölümlerinin katkılarıyla düzenleniyor.

Türkçe, Almanca ve Fransızca bildirilerin sunulacağı Sempozyumda, dil ve dil eğitimi, dilbilim, dil, yazın, üslup ve şair-yazar ilişkisi, yazın, yazınbilim ve yazın eğitimi, deyişbilim (üslup), çeviri, çeviribilim, karşılaştırmalı dil veya yazın, kültürlerarasılık, disiplinler arasılık gibi konular ele alınacak.

Bu yılki teması gönüllülük ve hoşgörü olan Sempozyum SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyumla ilgili bilgi veren SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Öztürk  sempozyumla ilgili hazırlıklarının tamam olduğunu  belirtti. Öztürk şunları kaydetti:

Prof. Dr. İlyas Öztürk

“Sakarya Üniversitesi sempozyum ve kongre konusunda son derece etkin çalışmalar yapmaktadır. Eski adıyla Mütercim-Tercümanlık yeni adıyla Çeviribilim Bölümümüz tarafından 13-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumumuz için hazırlıklarımızı tamamladık. En iyi şekilde konuklarımızı ağırlamanın çabası içindeyiz.  Şu anda 155 ulusal ve uluslarası bildirili katılımcı var.”

Sakarya Üniversitesi ikinci defa Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumuna  ev sahipliği yapıyor. ilki 2001 yılında Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Sempozyum 2009 yılında da Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenmişti.

10/11/2011 – SAÜ BHİM

 
761 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.