10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
09.11.2017
4.056
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Elmas mesajında şu ifadelere yer verdi: “TBMM’nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında Türk Milleti ve Sakarya Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sergilediği istiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir komutan olarak takdire şayan vasfının devlet adamlığıyla da örnek alınacak özellikler göstermesi, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile Dünya liderleri arasında seçkin yerini alması bizim için bir gurur ve övünç vesilesidir.

Önderlik ederek zafere ulaştırdığı milli mücadele ile Türk gençliğinin güç ve ilham kaynağı olmuştur. Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok anlayarak, açtığı yoldan yürüyerek Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaktır”

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS

Rektör

Sakarya Üniversitesi’nde Anma Töreni

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü nedeniyle Sakarya Üniversitesi’nde bir anma töreni düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 10 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek tören saat 10:00’da başlayacak.

Anma Töreni Programı:

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Açılış Konuşmaları

10:00 “Atatürk ve Mazlum Milletler” Konuşmacı: Doç. Dr. Fikrettin Yavuz (Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi)

10:20 Türkülerle Şiirlerle Atatürk (SAÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencileri – Yöneten ve Hazırlayan: Prof. Dr. Nilgün Sazak)


4.056 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.