1. PDR Günleri Sürüyor

1. PDR Günleri Sürüyor
12.04.2017
1.371
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 1. PDR Günleri devam ediyor.

Psikolojik Danışma-Terapi Modelleri ve Uygulamada Mesleki Deneyimler içerikli etkinliğin ikinci gününe Uzman Psikolojik Danışman Aykut Bora ve Psikolojik Danışman Yasemin Çoban konuşmacı olarak katıldı.

“Geçmişten Günümüze Psikanaliz” başlıklı bir sunum yapan Aykut Bora, konuşmasında Sigmund Freud’un hayatı ve psikanalizle tanışma sürecinden bugüne değin psikanalizdeki değişime ve gelişmelere yer verdi.

PDR öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansın ikinci bölümü, psikanaliz uygulamalarına ilişkin sorularla devam etti. Baca temizliği (katarsis), hipnoz, serbest çağrışım ve rüyaların yorumu üzerine gelen sorular ışığında konferans, interaktif bir şekilde sürdürüldü. Etkinliğin ikinci konferansı Uzman Psikolojik Danışman Aykut Bora’nın “Adli Psikoloji” başlıklı sunumuyla devam etti. Suç ve cezanın ne olduğunun ve cezaya neden ihtiyaç duyulduğunun dinleyiciler tarafından sorgulanmasıyla başlayan konferansta, adli psikolojinin çalışma sahası, çalışma ilkeleri, suça ilişkin etmenler ve çeşitli ruhsal bozukluklar çerçevesinde suçlara ilişkin cezai sorumluluklar ele alındı. Konferansın bu bölümü öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Psikolojik Danışman Yasemin Çoban ise “İhmal ve İstismar” konulu bir konuşma yaptı. Yoğun ilgi gören etkinlikte Çoban, okuldaki deneyimlerinden yola çıkarak, psikolojik danışmanların karşılaştığı en büyük sorunun “cinsel istismar” olduğuna vurgu yaptı. Bu durumun nedenlerine, hangi yaş grubunda daha fazla karşılaşıldığına, aile ve toplum yapısına değinen Çoban, öğrencilere uygulanan fiziksel ve duygusal istismardan da söz etti. Bu durumlar sonucunda çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda dinleyiciler bilgilendiren Çoban, ilkokul çocuklarına mahremiyet duygusunun kazandırılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Konferansın bu bölümü de öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Etkinliğin ikinci günü “Psikolojik Danışmanların Ortaokul ve Lise Deneyimleri”nin aktarıldığı panel ile devam etti. Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik’in panel başkanlığında, psikolojik danışmanlar Yasemin Çoban, Duygu Nalbant ve Pınar Topçuoğlu tarafından okullarda karşılaşılan problemler, rehber öğretmenlerin imkânları ve bakış açıları öğrencilerle paylaşıldı. Panelin sonunda öğrencilerin yönelttiği sorular konuşmacılar tarafından yanıtlandı. Davetli konuşmacılara plaketlerinin ve teşekkür belgelerinin panel başkanı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik ve SAÜ Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğu akademik başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Sapmaz tarafından takdim edilmesi ile birlikte ikinci gün sona erdi.

12-04-2017 / ST
1.371 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.